BEFEKTETÉSEK


A MINERVA ÁLTAL KEZELT BEFEKTETÉSEK

 

Az Alapkezelő hazai befektetők részvételével indította el magántőke alapjait, a METIS Magántőkealapot 2016. februárjában, majd 2017. májusában a THEMIS Magántőkealapot. A MINERVA az általa kezelt magántőkealapokba olyan, az Európai Unió területén székhellyel rendelkező vállalkozások tulajdonrészeit vásárolja meg, amelyek innovatív termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek és állítanak elő, továbbá képesek a már meglévő termékeik és szolgáltatásaik piacait az Alap segítségével bővíteni.

A magántőkealapok zártvégű, zárt körben forgalmazott alapok.

 
AZ ÜZLETI STRATÉGIA

 

Az Alapkezelő a Magyarországon és az Európai Unióban húzóágazatoknak tekinthető iparágakra helyezi a hangsúlyt, valamint azokra a területekre koncentrál, ahol a meglévő piaci igényekre még nem születtek üzleti megoldások, ahol tere van az innovációnak. Az Alap célja, hogy tőkéjét elsősorban meglévő piacokkal rendelkező termelő, valamint szolgáltató vállalatokba fektesse be. A szolgáltatások kapcsán üzleti lehetőséget lát a pénzpiaci és fizetésforgalmi szolgáltatások megújításában (FinTech). A befektetések során az export orientált tevékenység előnyt élvez.
Az ágazati sokszínűséghez és diverzifikációhoz szükséges szélesebb körű szakmai ismereteket és tapasztalatokat a MINERVA Tőkealap-kezelő saját szakemberei mellett stratégiai partnerei, és meghatározó iparági tanácsadók segítségével biztosítja.