BEFEKTETÉSEK


A MINERVA ÁLTAL KEZELT BEFEKTETÉSEK

Az Alapkezelő hazai befektetők részvételével indította el magántőke- és ingatlanalapjait. A MINERVA az általa kezelt alapokba az Európai Unió területén elhelyezkedő ingatlanokat vagy ott székhellyel rendelkező vállalkozások tulajdonrészeit vásárolja meg. A céltársaságok alapvetően innovatív termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek és állítanak elő, továbbá képesek a már meglévő termékeik és szolgáltatásaik piacait az Alap segítségével bővíteni.

A 2016. februárjában elindított METIS Magántőkealapot 2017. májusában a THEMIS Magántőkealap követte. A jelenleg kezelt magántőkealapok körét a THEMIS, a CRONUS, a VIA és a VESTA Magántőkealapok alkotják. A Magyar Nemzeti Bank 2017. decemberében vette nyilvántartásba a MINERVA Green Ingatlanbefektetési részalapot, illetve ugyanebben a hónapban indult el a MINERVA V50 Ingatlanfejlesztő Alap is.

A magántőke- és ingatlanalapok zártvégű, zárt körben forgalmazott alapok.

 

AZ ÜZLETI STRATÉGIA

Az Alapkezelő a Magyarországon és az Európai Unióban húzóágazatoknak tekinthető iparágakra helyezi a hangsúlyt, valamint azokra a területekre koncentrál, ahol a meglévő piaci igényekre még nem születtek üzleti megoldások, ahol tere van az innovációnak. A magántőkealapok célja, hogy a tőkét elsősorban meglévő piacokkal rendelkező termelő, valamint szolgáltató vállalatokba fektesse be. A szolgáltatások kapcsán üzleti lehetőséget lát a pénzpiaci és fizetésforgalmi szolgáltatások megújításában is (FinTech). A befektetések során az export orientált tevékenység előnyt élvez.
Az ágazati sokszínűséghez és diverzifikációhoz szükséges szélesebb körű szakmai ismereteket és tapasztalatokat a MINERVA Befektetési Alapkezelő saját szakemberei mellett stratégiai partnerei, és meghatározó iparági tanácsadók segítségével biztosítja.